torstai 27. tammikuuta 2011

Median itsekorjailusta

Tämä ei ole varsinainen blogikirjoitukseni, vaan halusin vain kommentoida tämän päivän luentoa vielä. Tämä on kuitenkin siihen kivempi media kuin Optima.

Nythän on ihan tuoreeltaan ollut esillä Ylen vihjailu siitä, ovatko Kiviniemi ja eräät muut keskustapoliitikot saaneet vaalitukea Nuorisosäätiöltä (mutta enpä muistanut koko jupakkaa päivällä). Ajankohtainen Kakkonen jo näin ehti väittää poliisin esitutkintaraportin perusteella. Mutta nyt näyttää osoittautuneen, ettei tukea olisikaan mennyt.

En tiedä, onko mediassa sitten tapahtunut jokin kulttuurimuutos, koska nyt Yle suoraan myöntää erehtyneensä ja pahoittelee:

Johtopäätös on selvä: Näiden ehdokkaiden esittäminen vaalirahaa saaneiden listalla oli meiltä virhe ja heitä kohdannut negatiivinen julkisuus väärin. Tämä virhe on oikaistava, ja sitä on myös syytä pahoitella.

3 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Taisi olla eilisissä televisiouutisissa, kun Laaninen moitti YLE:n jo toista kertaa lyhyen ajan sisään hyökkäävän pääministerin kimppuun - kutsui toimintaa skandaaliksi. Ensin oli lautakasa-jupakka Vanhasen kohdalla ja nyt tämä Kiviniemen juttu. YLE:n on nyt vakuuteltava puolueettomuuttaan...

Elmo Allén kirjoitti...

Yle on tietysti lisäksi vähän erityistapaus journalistisella kentällä. Voisi olla mahdollista, jopa todennäköistä, että Sanoman tai Alman mediatuotteilta ei moista pahoittelua olisi tullut. Ylellä on ehkä juuri business-agenda näyttäytyä puolueettomana toimijana, koska rahoituskin tulee sillä perusteella.

Jaakko kirjoitti...

Mielenkiintoinen pointti tuli eilen Maikkarin kymmenen uutisissa. Ei riittänyt, että Ylellä meni uutisointi pieleen. Maikkari tuntui ottavan ilon irti ja nosti väärän uutisoinnin myös omaan agendaansa.