perjantai 4. maaliskuuta 2011

Israel ja Palestiina mediasodassa

Olen seurannut muutaman vuoden ajan uutisointia Israelin ja Palestiinan alueelta televisiosta ja sanomalehdistä. Mielenkiintoista on ollut huomata kuinka erilaista samoista aiheista uutisointi on eri medioissa. Esimerkiksi toukokuussa 2010 uutisoitiin Israelin armejan tekemästä iskusta Gazaan matkalla olleeseen avustuslaivaan. Hetkessä maailmalle levisivät uutiset, joissa kerrottiin Israelin tehneen törkeän iskun kansainvälistä avustuslaivaa vastaan. Myöhemmin esimerkiksi Suomen Kuvalehti kertoi 11.6.2010 artikkelissaan " Gazan laivaisku: Israelin tiedustelupalvelu teki virheen ja aktivistit suunnittelivat taistelua" tapahtumien kulusta näin: " Tapahtumasta otetusta kuvamateriaalista näkyy selvästi, kuinka useat kymmenet kepein, tangoin ja puukoin ja raskain esinein varustautuneet aktivistit kävivät yksitellen köyttä pitkin laskeutuvien kommandojen kimppuun. Ensimmäiseksi laskeutuneista kuudesta Israelilaissotilaasta kaksi menetti tajuntansa hakkaamisen seurauksena, kahta ammuttiin luultavasti tainutetuilta sotilailta otetuilla pistooleilla ja kaksi pelastautui puukotettuina sekä varusteensa menettäneinä mereen"

Uutisten ristiriittaisuutta ei voi ymmärtää, jos ei ymmärrä taustalla olevaa suurvaltapolitiikkaa. Palestiinaan tukevat erityisesti Iran ja Libadon kun taas Israelin tukijana toimii näkyvimmin Yhdysvallat. Muslimimaailma ja Länsimaat vääntävät kättä maailman historiallisesti merkittävällä näyttämöllä. Israelin ja Palestiinan uutiset ovat osa taidokasta mediasotaa, jossa molempien osapuolien tehtävänä on kääntää selkkaukset omaksi eduksi esittämällä itsensä uhriasemassa tai puolustavana osapuolena. Toistaiseksi voittajana tässä on ollut Palestiina, jonka liittolaisten uutistoimistot ovat onnistuneet nopeimmin välittämään tietoja yhä uusista selkkauksista. Nämä ensi käden tiedot ovat sitten vaikuttaneet niihin mielikuviin, jotka käsiteltävään asiaan ovat syntyneet. Israelin näkemys on usein jäänyt taka-alalle, eikä sitä ole onnistuttu välittämään reaaliajassa. Tämän vuoksi juutalaisvaltion kanta onkin jäänyt voimakkasti hämärän peittoon

1 kommentti:

man with desire kirjoitti...

Koraanin opetus Israelin maasta

Koraani Su 10:
90. Me annoimme Israelin lasten kulkea meren poikki, ja silloin Farao sotajoukkoineen seurasi heitä sorron- ja vallanhaluisena, kunnes hän joutui veden valtaan ja sanoi: »Minä uskon, ettei ole olemassa muuta jumaluutta kuin Hän yksin, johon Israelin lapset uskovat. Minä myös tunnustaudun oikeauskoiseksi.»
91. »Nyt kylläkin! Mutta ennen olet ollut tottelematon ja kuulunut väärintekijöihin.
92. Siksi Me tahdomme tänä päivänä pelastaa pinnalle ruumiisi, jotta olisit muistomerkkinä sille, joka on sinun seuraajasi.» Mutta useimmat ihmiset eivät välitä Meidän merkeistämme.
93. Me todella järjestimme Israelin lapsille hyvät asuinsijat ja varustimme heidät hyvällä ravinnolla, eivätkä he olleet eripuraisia ennen kuin paisuivat tiedossaan. Totisesti, Herrasi on ylösnousemuksen päivänä ratkaiseva sen, mistä he kiistelivät.

Muslimit koittavat tuhota Israelin sekä vaativat Israelista maa-alueita itselleen. Muslimit sanovat, että osa Israelin alueista kuuluu palestiinalaisille. Koraani ilmoittaa, että Allah on antanut Israelin maa-alueen juutalaisille, joka on heidän luvattu maa.

Palestiina

Muslimit sotivat koraanin ilmoitusta vastaan koittaessaan tuhota Israelin sekä ottaa haltuunsa Israelin maa-alueita. Palestiinan kysymys sekä Lähi-idän ongelmat ratkeaisivat jos muslimit uskoisivat koraania ja ja antaisivat israelilaisten asua omassa maassaan, joka kuuluu heille. Tietenkin parasta olisi jos he uskoisivat Herraa Jeesusta ja Raamattua, sillä silloin he todella tietäisivät kenelle Israelin maa kuuluu. Rikkaat arabimaat voisivat uudelleen asuttaa Palestiinan arabit ja antaa heille kunnon kodin ja elannon öljy miljardien tulojen kautta. Arabit eivät kuitenkaan halua tehdä tätä, vaan he haluavat pitää Palestiinan arabit kurjuudessa sekä kilpenä ja tekosyynä Israelia vastaan.

Israelin maa on jatkuvan arabiterrorismin kohteena, joista osa iskuista tehdään Palestiinan kautta, siksi Israel joutuu pitämään tiukan valvonnan Palestiinan arabien suhteen. Ongelma poistuisi jos arabit uskoisivat koraania, joka sanoo Allahin antaneen Israelin maan juutalaisille. Arabi monimiljonäärien olisi helppo uudelleen asuttaa palestiinalaiset eri arabimaihin, josta he ovat alunperin kotoisin.


Sivun tekstilähde: http://koti.phnet.fi/petripaavola/koraaninjaRaamatunerilaisetopit5.html